EKE-síversenyek idén is gyerekeknek és családoknak, speciális szervezéssel

 

Szabadság logó

2021. február 25.
Szerző: Szabadság

Március 6-án szervezi meg az Erdélyi-Kárpát Egyesület a XVII. EKE–gyereksíversenyt, rákövetkező napon, március 7-én pedig az EKE – Kolozsvár 1891 a II. Hangay Oktáv családi síversenyt. A rendezvények speciális körülmények között fognak zajlani a járványügyi előírásoknak megfelelően. Ennek értelmében minden résztvevőnek kötelezően ki kell töltenie, majd a rendezvényen felmutatnia egy felelősségvállalási nyilatkozatot egészségügyi állapotára vonatkozóan.

Tavaly pár nappal a síversenyek után vezették be az első járványügyi szigorításokat, így szerencsére sikerült még a vetélkedőket megszorítások és korlátozások nélkül lebonyolítani. Idén viszont alkalmazkodnunk kell a járványügyi helyzethez, ha nem akarunk teljesen lemondani a síversenyekről. Ennek érdekében a versenyszabályzatot kiegészítettük néhány fontos járványügyi előírással, amelyet a jelentkezők automatikusan elfogadnak a regisztráció pillanatában, valamint a felelősségvállalási nyilatkozat aláírása által. Továbbá az egészségügyi állapotukra vonatkozóan is ki kell tölteniük egy nyilatkozatot, amelyet a síverseny napján kötelezően fel kell mutatniuk a regisztrációs irodában. Nagyon fontos, hogy senki ne felejtse otthon az iratot, különben nem vehet részt a síversenyen.

A gyereksíversenyen 15. életévüket még be nem töltött gyerekek indulhatnak hat különböző korcsoportban. A verseny napján született gyerekek az aznap betöltött életkoruknak megfelelő korcsoportban indulhatnak, míg a 15. életévüket épp a verseny napján betöltő gyerekek kivételes módon jogosultak a részvételre a 13–14 éves korcsoportban. A versenyen részt vehetnek azok a gyerekek is, akik a verseny napjáig még nem töltötték be a 3. életévüket – őket a 3-4 éves korcsoportba soroljuk. Helyszín: Kisbányahavas üdülőtelep, Buszkát sípálya (Kolozs megye). Időpont: 2021. március 6., szombat, 11 óra. Regisztrálni március 2-án, kedden, déli 12 óráig lehetséges.

A családi síversenyen 2, 3, 4 és 5 vagy ennél több tagú csapatok indulhatnak, amelyeknek tagjai ugyanazon családhoz és ezen belül legalább két generációhoz tartoznak (pl. szülő-gyerek, nagyszülő-unoka stb.). Egy családból származó, de csak egy generációhoz tartozó személyekből alkotott csapatot (pl. csak férj-feleség vagy csak testvérek) nem lehet benevezni. Helyszín: Kisbányahavas üdülőtelep, Buszkát sípálya (Kolozs megye). Időpont: 2021. március 7., vasárnap, 11 óra. Regisztrálni március 2-án, kedden, déli 12 óráig lehetséges.

Nagyon fontos, hogy közvetlenül a regisztráció után ellenőrizzétek le a postafiókotokat, és amennyiben nem kapjátok meg a visszaigazoló e-mailt, vegyétek fel velünk a kapcsolatot. További információért látogassatok el a síversenyek weboldalára és tekintsétek meg a Szervezési információk, valamint Versenyszabályzat menüpontokat, ahol minden kérdésetekre választ találhattok. Emellett a siverseny@ekekolozsvar.ro e-mailcímre is írhattok.

Teljes cikk »