XVIII. EKE-gyereksíverseny
Szervezési információk – 2022

Szervező:
• Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891

A verseny célja:
Az alpesi sí népszerűsítése a gyerekek körében, a sportolásra és az egészséges életmódra való nevelés ösztönzése.

Helyszín: Kisbányahavas üdülőtelep, Buszkát sípálya (Kolozs megye)

Dátum: 2022. március 5., szombat, 11 óra

Jelentkezési határidő: 2022. március 1., kedd dél (12.00 óra).

Részvételi hozzájárulás
Az EKE – Kolozsvár 1891 nagyméretű és költséges befektetéseket (fotocellás időmérő berendezés, pályakijelző felszerelés megvásárlása, honlap- és online regisztrációs rendszer fejlesztése) eszközölt a rendezvény szervezési minőségének javítása céljából és ezeket ingyen és bérmentve a szervező egyesület rendelkezésére bocsátja. Ezért tisztelettel felkérjük a síversenyre jelentkezőket, hogy egy kis összegű adománnyal támogassák az EKE – Kolozsvár 1891 egyesületet.
Arra gondolva, hogy sajnos sok gyerek önhibáján kívül, betegségéből kifolyólag nem vehet részt hasonló sportrendezvényeken, a szervezők úgy döntöttek, hogy a részvételi hozzájárulások teljes összegének 10%-át a Yuppi Tábormozgalom Egyesületnek adományozzák.
A Yuppi Tábormozgalom Egyesület 2011-ben jött létre, hogy a diabéteszes, reumás és onkológiai betegségekkel együtt élő gyerekeket gyógyító élményekkel ajándékozza meg, ingyenes táborain keresztül.

A síverseny ütemterve:

8.00–8.30

A szervezők megérkezése, rövid tanácskozás, eligazítás a versenyirodában.

8.30– 9.30

A versenypálya elkerítése és kitűzése.

9.30–10.30

Az online bejelentkezés véglegesítése a versenyirodában (a parkoló melletti étkezdében).

9.30–10.30

A versenypálya megismerése (az elkerített területen kívül, a pálya szélén lecsúszva). A pálya minőségének megőrzése érdekében szigorúan tilos verseny előtt leereszkedni a versenypálya kijelölt területén, a kapuk között, ezáltal kipróbálni a pályát.

11.00

A síverseny indítása (egy futam)
A rajtolás a korcsoportok növekvő sorrendjében történik (a legfiatalabbak indulnak először), egy korcsoporton belül pedig először a lányok, aztán a fiúk. A versenyzők indítása a rajtszámok sorrendjében történik.

14.00

Díjkiosztás, a sípálya mellett, az étkezde és a sípálya közötti területen (max. 1 órával a verseny vége után – szükség esetén a szervezők hangosbemondón tájékoztatnak az esetleges változásokról).

15.30

A díjkiosztás és a csoportképek elkészítése után a felszerelés összeszedése, csomagolás, hazautazás.

Sífelszerelés beszerzése
Abban az esetben, ha valaki részt szeretne venni a síversenyen, de nincs felszerelése, a következő helyeken vásárolhat/kölcsönözhet új, vagy használt felszerelést előnyös áron:

Szervezési alapelvek

  • A szervezési munka alapelve az önkéntesség.
  • Senki nem kap semmilyen anyagi juttatást a szervezői munkájáért, kivételt képeznek a szervezőcsapatban EKE-alkalmazottként résztvevő személyek, akik munkaköri leírásuk feltételei között végzik feladataikat.
  • Az önkéntesen nem végezhető, komoly szaktudást és/vagy felszerelést igénylő munkálatok (pl. honlapfejlesztés, fordítás, kiadványszerkesztés, szállítás) árát esetenként részben, de NEM teljesen megfizetjük, akár egyéb, önkéntes munkát is végző személyeknek is.
  • A pályázatok elkészítéséért és a nyertes pályázatok lebonyolításáért és elszámolásáért senki nem vesz fel semmilyen külön jutalékot.

Támogatók
 

Médiapartnerek