XVII. EKE-gyereksíverseny
Szervezési információk – 2021

Szervező:
• Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE, országos szervezet)

A verseny célja:
Az alpesi sí népszerűsítése a gyerekek körében, a sportolásra és az egészséges életmódra való nevelés ösztönzése.

Helyszín: Kisbányahavas üdülőtelep, Buszkát sípálya (Kolozs megye)

Dátum: 2021. március 6., szombat, 11 óra

Jelentkezési határidő: 2021. március 2., kedd dél (12.00 óra).

Részvételi hozzájárulás
Az EKE – Kolozsvár 1891 nagyméretű és költséges befektetéseket (fotocellás időmérő berendezés, pályakijelző felszerelés megvásárlása, honlap- és online regisztrációs rendszer fejlesztése) eszközölt a rendezvény szervezési minőségének javítása céljából és ezeket ingyen és bérmentve a szervező egyesület rendelkezésére bocsátja. Ezért tisztelettel felkérjük a síversenyre jelentkezőket, hogy egy kis összegű adománnyal támogassák az EKE – Kolozsvár 1891 egyesületet.
Arra gondolva, hogy sajnos sok gyerek önhibáján kívül, betegségéből kifolyólag nem vehet részt hasonló sportrendezvényeken, a szervezők úgy döntöttek, hogy a részvételi hozzájárulások teljes összegének 10%-át a Yuppi Tábormozgalom Egyesületnek adományozzák.
A Yuppi Tábormozgalom Egyesület 2011-ben jött létre, hogy a diabéteszes, reumás és onkológiai betegségekkel együtt élő gyerekeket gyógyító élményekkel ajándékozza meg, ingyenes táborain keresztül.

A síverseny ütemterve:

8.00–8.30

A szervezők megérkezése, rövid tanácskozás, eligazítás a versenyirodában.

8.30– 9.30

A versenypálya elkerítése és kitűzése.

9.30–10.30

Az online bejelentkezés véglegesítése a versenyirodában (a parkoló melletti étkezdében).

9.30–10.30

A versenypálya megismerése (az elkerített területen kívül, a pálya szélén lecsúszva). A pálya minőségének megőrzése érdekében szigorúan tilos verseny előtt leereszkedni a versenypálya kijelölt területén, a kapuk között, ezáltal kipróbálni a pályát.

11.00

A síverseny indítása (egy futam)
A rajtolás a korcsoportok növekvő sorrendjében történik (a legfiatalabbak indulnak először), egy korcsoporton belül pedig először a lányok, aztán a fiúk. A versenyzők indítása a rajtszámok sorrendjében történik.

14.00

Díjkiosztás, a sípálya mellett, az étkezde és a sípálya közötti területen (max. 1 órával a verseny vége után – szükség esetén a szervezők hangosbemondón tájékoztatnak az esetleges változásokról).

15.30

A díjkiosztás és a csoportképek elkészítése után a felszerelés összeszedése, csomagolás, hazautazás.

Sífelszerelés beszerzése
Abban az esetben, ha valaki részt szeretne venni a síversenyen, de nincs felszerelése, a következő helyeken vásárolhat/kölcsönözhet új, vagy használt felszerelést előnyös áron:

Szervezési alapelvek

  • A szervezési munka alapelve az önkéntesség.
  • Senki nem kap semmilyen anyagi juttatást a szervezői munkájáért, kivételt képeznek a szervezőcsapatban EKE-alkalmazottként résztvevő személyek, akik munkaköri leírásuk feltételei között végzik feladataikat.
  • Az önkéntesen nem végezhető, komoly szaktudást és/vagy felszerelést igénylő munkálatok (pl. honlapfejlesztés, fordítás, kiadványszerkesztés, szállítás) árát esetenként részben, de NEM teljesen megfizetjük, akár egyéb, önkéntes munkát is végző személyeknek is.
  • A pályázatok elkészítéséért és a nyertes pályázatok lebonyolításáért és elszámolásáért senki nem vesz fel semmilyen külön jutalékot.

Támogatók
BNW Systems, Promelek XXI, Adrenalin Park, Power Belt, Buscat Ski Resort, Mendola Pro, Basicpromo, Idea Plus.

Médiapartnerek
Szabadság napilap