Beszámoló a XVIII. EKE-gyereksíversenyről

Nem várt izgalmak előzték meg az idei EKE-síversenyeket. Mert ugye ilyenkor, Kikelet havának elején azért illik aggódni, hogy lesz-e elég hó a sípályán. Ehhez képest mi azon elmélkedtünk, hogy merjük-e bevállalni a szervezést, ha a nagy hó miatt nem tud időben feljutni a helyszínre az összes szervező, illetve a versenyzők.
Történt mindez péntek este, egy nappal a gyereksíverseny előtt, miután a Kolozsvár – Buszkáti sípálya közötti 55 km-es távot sikerült csekély 4 óra alatt legyűrni. Nehézséget okozott a frissen lehullott hóréteg, amit nem lehetett egyből eltakarítani az útról.
A másnap, március 5-én starthoz álló 104 versenyző – 46 lány és 58 fiú – viszont azt igazolta, hogy jól döntöttünk, amikor az igenre szavaztunk. Elkezdődhetett tehát az EKE – Kolozsvár 1891 szervezésében a XVIII. EKE-gyereksíverseny, 3-16 éveseknek, 7-7 korcsoportban. Ideális helyszínnek bizonyult a külön erre a célra kialakított, a verseny idejére másoknak lezárt piros pálya. A gyerekek kolozsváriak és környékbéliek voltak, de örömünkre távolabbiak is megtiszteltek jelenlétükkel: az Orosz Fekete, a Porkoláb és a Tamás család aprajai Kézdivásárhelyről érkeztek.
A rajthoz állóknak idén is egy kb. 300 méter hosszú, gyermek óriás műlesikló pályán kellett leereszkedniük. Legtöbben a 11-12 éves fiúk korcsoportjában indultak (15 versenyző).
A díjkiosztáson ismét mindenki nyereményben részesült, volt csősál, faérem, pohár, csokoládé, LEGO, mandarin, természetesen a nyerteseknek külön érem és kupa járt.
Színfoltot jelentett a Kolozsvári Rádió munkatársának, Varga Mihály Mártonnak a jelenléte, aki a verseny időtartama alatt végig élőben közvetítette az eseményt a jelenlevő szurkolók számára. A verseny szervezését 32 önkéntes biztosította, a régebbi tapasztaltabb szervezők és egy fiatalabb csapat tagjai egyaránt oroszlánrészt vállaltak a munkából.

Csoportkép

Eredmények
Lányok:
3–4 évesek: 1. Șerbănescu Emma, 2. Szélyes Róza, 3. Ciubăncan Neva
5–6 évesek: 1. Chiorean Alia, 2. Szélyes Illa, 3. Cososchi Alexandra
7–8 évesek: 1. Bozga Larisa Teodora, 2. Cifor Alma Cătălina, 3. Kosztin Dorka
9–10 évesek: 1. Mureșan Emma, 2. Călugăr Ana, 3. Tătar Cosmina Maria
11–12 évesek: 1. Damache Oana Bianca, 2. Veres Zsófia, 3. Roman Fediuc Zara
13–14 évesek: 1. Mureșan Elena, 2. Fodor Andrea Maria, 3. Egyed Eszter Dorka
15–16 évesek: 1. Damache Daria Daniela, 2. Néda Zsófia, 3. Egyed Zsófia Iringó
Fiúk:
3–4 évesek: 1. Csete Gergely
5–6 évesek: 1. Fărcaș Gabriel, 2. Ciubăncan Eric, 3. Vizi Nándor
7–8 évesek: 1. Horea Ștefan Gabriel, 2. Iabloncic Peter David, 3. Bakos Ádám Márk
9–10 évesek: 1. Cristolțean Dragoș, 2. Török-Mihók Tamás, 3. Vulpe Robert
11–12 évesek: 1. Moldovanu Matei, 2. Mureșan Andrei, 3. Ilea Andrei
13-14 évesek: 1. Néda Dávid, 2. Orlea Ștefan, 3. Ștefan Martin
15-16 évesek: 1. Fodor Ádám, 2. Bob Dragoș és Crișan Felix.

Partnerek: BNW Systems, Wedas, Buscat Ski Resort, Idea Plus, Ambo Consulting, Media Contur Advertising, Signmaker.
Támogatók: Brick Depot, Epinvest, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa, Adrenalin Park, Mecano Bau Trading, Kertimag Románia, Power Belt, Mendola Pro, Promelek XXI, Kygakon, Quadrion Tour, Natura Travel, Natura Paper, Mormota webáruház, Fodor Győző, Dan Damache, EKE Dés, Bistro 1568, Nagy István, Pál And Kft.
Médiapartnerek: Kolozsvári Rádió, Paprika Rádió, Erdélyi Figyelő, Szabadság Napilap