Minden az EKE-síversenyekről gyerekeknek, családoknak és örökifjaknak

 

Szabadság logó

2022. február 23.
Szerző: Szabadság

Ahogyan a sízés szerelmesei az elmúlt években már megszokhatták, március első hétvégéjén ismét élettel telik meg a kisbányahavasi Buszkát üdülőtelep, ahol pajtások, osztálytársak, szülők, nagyszülők szurkolnak egymásnak a Felkészülni, vigyázz, kész, rajt!-ot követően, a célban pedig nagy ölelésekkel jutalmazzák az ügyes lesiklást. Idén március 5-én szervezi meg a kolozsvári EKE a nagykorúvá cseperedett gyereksíversenyt, ahova újdonságként 15 és 16 évesek jelentkezését is várják, március 6-án pedig a Hangay Oktáv Családi Síverseny harmadik kiírásán a gyerekek és fiatal szüleik mellett az örökifjú nagyszülők is megmutathatják ügyességüket a havon. Ha felkészültetek a tél utolsó nagy közösségi élményére, regisztráljatok március 1-ig.

Amikor 18 évvel ezelőtt megszületett a gyereksíverseny gondolata kincses városunkban, az ötletgazdák talán álmodni se mertek arról, hogy 2022-ben a rendezvény nagykorúsítását ünnepelhetik. Ennek örömére a szervezőcsapattal úgy döntöttünk, hogy idén kitoljuk a 14 éves korhatárt, és a 15-16 éves „kiöregedett” versenyzőket is visszacsalogatjuk a pályára, hogy ne kelljen ennyire fiatalon visszavonulniuk. Másik újdonság, hogy a verseny a kék pályáról átköltözik a piros pályára, amely a szurkoló barátoknak, szülőknek, nagyszülőknek is könnyen megközelíthető a két pályát összekötő alig 350 m hosszú ösvényen. A szervezőcsapat lelkesedése viszont változatlan, így abban reménykedünk, hogy a tavalyi létszámcsökkenés után idén ismét megközelítjük a 100-ast, hogy minél többen részesüljünk ebben a felejthetetlen közösségi élményben, hiszen a rendezvény nem csak a versenyzésről szól, hanem a szabadban eltöltött minőségi időről is, a testi-lelki feltöltődésről.

A gyereksíversenyen 17. életévüket még be nem töltött gyerekek indulhatnak hat különböző korcsoportban, külön fiú és lány kategóriában. A verseny napján született gyerekek az aznap betöltött életkoruknak megfelelő korcsoportban indulhatnak, míg a 17. életévüket épp a verseny napján betöltők kivételesen jogosultak a részvételre a 15–16 éves korcsoportban. A versenyen részt vehetnek azok a gyerekek is, akik a verseny napjáig még nem töltötték be a 3. életévüket – őket a 3-4 éves korcsoportba soroljuk. A versenyszám gyerek óriás műlesiklás (1 futam), a pálya hossza 300 m. Mivel helyszíni regisztrációra nincs lehetőség, nagyon fontos, hogy mindenki előzetesen jelentkezzen március 1-én, kedden déli 12 óráig.

Helyszín: Kisbányahavas üdülőtelep, Buszkát sípálya, dátum: 2022. március 5., szombat, 11 óra. Kérünk, érkezzetek hamarabb, hogy legyen időtők a bejelentkezés véglegesítésére a helyszínen felállított regisztrációs irodánál.

Amennyiben a korhatár kitolásával sem illetek bele a korcsoportok valamelyikébe, akkor sem kell elkeserednetek, hiszen vasárnap, március 6-án mindannyian megmutathatjátok ügyességeteket a Hangay Oktáv Családi Síversenyen, amely habár még csak háromévesnek való gyerekcipőben jár, egyik korosztályt sem „diszkriminálja”. A családi síversenyen 2, 3, 4 és 5 vagy ennél több tagú csapatok indulhatnak, amelyeknek tagjai ugyanazon családhoz és ezen belül legalább két generációhoz tartoznak (pl. szülő-gyerek, nagyszülő-unoka stb.). Tehát itt a lehetőség, hogy a szülők és nagyszülők is sílécet ragadjanak és a szurkoló szerepéből átcsússzanak a versenyző szerepébe. Sajnos egy családból származó, de csak egy generációhoz tartozó személyekből alkotott csapatot (pl. csak férj-feleség vagy csak testvérek) nem lehet benevezni, ezért fontos, hogy a generációk meggyőzzék egymást a részvételről. Regisztrálni az alábbi linken lehetséges március 1-én, kedden déli 12 óráig.

Helyszín: Kisbányahavas üdülőtelep, Buszkát sípálya, dátum: 2022. március 6., vasárnap, 11 óra.

Nagyon fontos, hogy közvetlenül a regisztráció után ellenőrizzétek a postafiókotokat, és amennyiben nem kapjátok meg a visszaigazoló e-mailt, vegyétek fel velünk a kapcsolatot. További információért látogassatok el a síversenyek weboldalára és tekintsétek meg a Szervezési információk, valamint Versenyszabályzat menüpontokat, ahol minden kérdésetekre választ találhattok. Emellett a siverseny@ekekolozsvar.ro e-mailcímre is írhattok nekünk. A versenyekért felelős szervező: Veres Ágnes.

Teljes cikk »